De allerbedste økologiske
måltidskasser i 2024

Se de bedste økologiske måltidskasser

Vi har vurderet de stærkeste økologiske måltidskasser


Vinder af vores økologi pris anno 2024 - Så bliver det ikke bedre


Økologi er mere end et spørgsmål om brugen af kemiske sprøjtegifte. Økologi handler om en økologisk balance mellem de levende væsner og deres miljø – heriblandt planter og dyr.

Økologi i hele processen

Igennem hele produktionen af råvarerne og indtil maden står på bordet sker der forskellige processer, som har indflydelse på miljøet og altså på denne planet.

Den virksomhed, som har vundet vores test af økologiske måltidskasser, er en mester i skånsom behandling af miljøet og har betænksomt taget stilling til alle dele af processen, når der skal leveres lækker mad på dit bord.

Vinderen

Og her kommer de så – havde du allerede gættet det? Aarstiderne (se priser) er de ultimative vindere i vores test af økologiske måltidskasser.

Udvalget af økologiske måltidskasser fra Aarstiderne er bredt. Du kan vælge imellem en bred vifte af måltidskasser til børnefamilier, par uden børn, singler, og fælles for alle Aarstidernes måltidskasser er, at økologi og bæredygtige råvarer er grundingrediensen. Aarstiderne tilbyder ikke decideret økologiske færdigretter leveret til døren, men du kan få KvikKassen og 10 MinuttersKassen, som kræver minimal tid i køkkenet. Økologi har altid været grundessensen i alt hvad Aarstiderne laver!

Uden kød

Kød kan fås økologisk og også fra friland, men når det kommer til stykket, er produktionen af kød en stor byrde for miljøet.

Så vil du helt undlade kød i din måltidskasse, så har du også mulighed for det hos Aarstiderne, med fx de økologiske måltidskasser Den Veganske MåltidsKasse eller VegetarKassen, som de første point i vores økologiske måltidskasse test.

Aarstiderne har i øvrigt beregnet klimaaftrykket per kuvert i alle deres måltidskasser. Så kan du selv gå målrettet efter de mest klimavenlige måltider.

Genbrug af kasser

Måltidskasserne fra Aarstiderne leveres i trækkasser til frugt og grønt og i flamingokasser med kølevarer og eventuelt kød. Trækasserne genbruges i gennemsnit 4 gange, før de må kasseres. Flamingokasserne desinficeres og genbruges lige indtil de ikke holder mere, hvorefter de granuleres og genbruges hos fabrikanten.

Transport

Aarstiderne anvender aldrig flyvemaskiner, når udenlandske råvarer skal importeres, da miljøet bliver belastet hårdest ved denne transportmetode. I stedet anvendes sø- og landvejen.

Baggrund – 100% økologi

Oprindeligt startede Aarstiderne som foreningen Barritskov Grøntsagshave i 1996, som fra starten stod for dyrkningen af økologiske grøntsager. Siden 1999 har virksomheden, under navnet Aarstiderne, leveret måltidskasser økologisk anlagt til hele Danmark.

I dag fungerer markarealerne omkring Aarstidernes gård Barritskov stadigvæk til dyrkning af alverdens urter og grønt, og Aarstiderne gør en konstant indsats for at uddanne voksne og børn i økologi og bæredygtighed i form af kurser, arrangementer og forelæsninger, som finder sted i områderne omkring deres gårde.

Aarstiderne har valgt økologien og udvikler hele tiden deres processer sammen med landbruget og landmændene med målet om at reducere CO2-udledningen og minimere klimaaftrykket hvor det er bare det mindste muligt.

Mad til

1-5 personer

Tid i køkkenet

15-45 min.

Måltider til

5 dage dage

Pris pr. måltid

41-75 kr.
(se priser)

Skagenfood - Økologiske måltidskasser


Nummer to

Skagenfood er klart en stærk økologisk måltidskasse udbyder i DK.

Det var svært, at vælge imellem Aarstiderne og Skagenfood, som begge har omfavnet økologien. Begge er virksomheder, som leverer 100 % økologiske råvarer, og har miljøet tungt på sinde, når de foretager beslutninger i forhold til driften af virksomheden.

Skagenfoods måltidskasse “Ekstra Grøn Hverdag” sætter fokus på en grønnere hverdag med 100% økologiske råvarer. Sæsonens udbud af grønt er altid i fokus om det så er danske grøntsager eller importerede. Fisken i måltidskasserne er bæredygtigt fanget og helt frisk leveret til døren.

Baggrund

Skagenfood blev etableret i 2001 og har i dag over 25.000 danske kunder med abonnement på deres måltidskasser. Deres grundfilosofi er, at de brænder for gode måltider tilberedt af friskfanget fisk og de bedste råvarer der findes.

2. pladsen af vores økologiske måltidskasse går altså til Skagenfood for deres grønne måltidskasse.

Er du single? Så læs vores guide måltidskasser 1 person.

Mad til

1-5 personer

Tid i køkkenet

30 min.

Måltider til

1-4 dage

Pris pr. måltid

Fra 53 kr.
(se priser)

Vores anbefalede økologiske strategi

Når du køber ind til din familie og skal vælge råvarer til aftensmaden, er der to ting, du sikkert har på sinde: kvaliteten og prisen.

Selvom de fleste af os er forløbere for økologi, må vi også have bevidstheden om, at det økologiske koster lidt mere.

Reddet af måltidskassen

Jeg anbefaler, at du prøver dig frem med en af de økologiske måltidskasser. Måske 3 dage om ugen, måske 5. Pointen er, at når du sammenregner prisen samt tiden, det tager dig at tage ud og handle ind (tit er den økologiske vare, som du søger udsolgt), så er det slet ikke så meget dyrere at modtage en økologisk måltidskasse. Til gengæld er tiden, som du sparer, til at tage at føle på. Personligt foretrækker jeg at være sammen med min familie frem for at stå i kø i Føtex.

Øko grøntsagskasser

Når jeg gerne vil spare lidt ekstra på madbudgettet men samtidigt gerne vil have økologiske råvarer til min familie, bestiller jeg en grøntsagskasse enten fra Aarstiderne eller fra een af de andre leverandører. Jeg kan faktisk godt lide at veksle lidt imellem dem.

Derfor bør du købe økologiske måltidskasser

I dag er der et stort økologisk måltidskasse marked, og priserne varierer meget fra konventionelle dyrkede og tilberedte produkter. Men ved at vælge økologisk mærkede ingredienser bidrager du til et bedre miljø og bedre sundhed.

For eksempel anvendes i økologisk landbrug ingen gødning eller manipulationsmetoder, og du bruger heller ikke antibiotika i husdyrhold på samme måde som i konventionel husdyrbrug.

Hvis du vil vælge fødevarer, der ikke sprøjtes med giftstoffer eller hormonforstyrrende præparater, bør du investere i økologiske måltidskasser. De økologiske måltidskasser indeholder organiske og omhyggeligt udvalgte ingredienser med recept. Du får en hjemmelavet måltidskasse med fine ingredienser og inspirerende opskrifter.

Økologiske færdigretter leveret til døren

Der findes økologiske færdigretter leveret til døren hos Aarstiderne, som tilbyder en frisk og inspirerende måltidskasse, der er helt vegetarisk. Hos Aarstiderne kan du finde både vegetarisk boks (Vegan) og Ovo-Lacto-vegetarerne, der omfatter ost, æg og mejeriprodukter. Begge æsker er organiske. At vælge en økologisk måltidskasse bidrager til miljøet og giver dig de bedste ingredienser af højeste kvalitet.

Økologiske måltidskasser til børn

Vi ønsker, at børnene skal have det bedste, og det kan starte godt med maden. Ved at købe en økologisk måltidskasse giver du dit barn mad uden forgiftninger og hormonforstyrrende præparater.

Du får også rigtig gode råvarer og kan føle, at du bidrager til et bedre miljø, og pleje for dyrene. Der er flere fødevareposer, der er økologiske og designet til familien med opskrifter og råvarer. Et tip er Aarstidernes BørnefamilieKassen, som er tilpasset hele familien og er 100% økologisk.

Hvorfor vælge en økologisk måltidskasse

At vælge at handle med økologisk mad er ansvarlig for miljøet med det formål at reducere både spredning af kemikalier og beskyttelse af landmænd. Der er nogle gange rapporter om pesticidrester i fødevaren og risikoen for at være syg fra almindelig opdrættet mad, men ifølge farmen forsvinder denne risiko faktisk lidt. Men det er en sundere holdning til at prøve at vælge økologisk mad så meget som muligt.

Der er en stor efterspørgsel efter økologisk mad blandt ædelstene, og det er noget, som producenterne af færdige madkasser også har bemærket. I dag er der en hel del økologiske madkasser at vælge imellem, og nogle producenter fokuserer udelukkende på økologiske råvarer i form af grøntsager, frugter, fugle, fisk, kød og kornprodukter.

Fordele ved økologisk måltidskasse:

  • God for miljøet og for dem, der opdrætter
  • Nyttig mad lige hjem til døren hver uge eller hver anden uge
  • Øget efterspørgsel efter økologisk mad giver større udbud
  • Varierede middage for hele ugen
  • Opskrift med klare instruktioner

Godt med økologisk mad

Økologisk mad er produceret på en bæredygtig måde for natur og dyr. Det betyder, at pesticider ikke kan bruges i dyrkning, at dyrene kan opføre sig naturligt, og der er også regler om etik at få koldprodukter økologisk. For slutprodukterne er der også mange restriktioner, f.eks. I tilsætningsstoffer.

Jo mindre råmaterialer er påvirket af industrielle processer, jo mindre er miljøpåvirkningen og miljøet. Produktionen selv betyder også fordele for naturen og klimaet, ikke mindst fordi økologiske fødevarer også kan produceres af markedet.

Prøv den økologiske måltidskasse

Hvis du er interesseret i at abonnere på en økologisk måltidskasse, har du ofte en eller to try-on tilbud at udnytte. Du kan ofte få en betydelig rabat på din første måltidskasse for at få chancen for at teste konceptet. Hvis du ikke vil fortsætte, skal du bare afslutte abonnementet.

5/5 - (1 stemmer)