Få flere oplysninger om installation af kodestykket fra Google Tag Manager i vejledningen Kom hurtigt i gang.

De allerbedste økologiske måltidskasser i 2022

økologiske måltidskasser
 • Sund kost 90% 90%
 • Pris 80% 80%
 • Bæredygtighed 90% 90%
 • Tidsbesparelse 90% 90%
Simple Feast - testvinder
 • Sund kost 100% 100%
 • Pris 90% 90%
 • Bæredygtighed 95% 95%
 • Tidsbesparelse 100% 100%

Så bliver det ikke bedre

Vinder af vores økologi pris anno 2021/2022

Økologi er mere end et spørgsmål om brugen af kemiske sprøjtegifte. Økologi handler om en økologisk balance mellem de levende væsner og deres miljø – heriblandt planter og dyr.

Økologi i hele processen

Igennem hele produktionen af råvarerne og indtil maden står på bordet sker der forskellige processer, som har indflydelse på miljøet og altså på denne planet.

Den virksomhed, som har vundet vores test af økologiske måltidskasser, er en mester i skånsom behandling af miljøet og har betænksomt taget stilling til alle dele af processen, når der skal leveres lækker mad på dit bord.

Vinderen

Og her kommer de så – havde du allerede gættet det? Simple Feast (se priser) er de ultimative vindere i vores test af økologiske måltidskasser.

Egentlig er udvalget af måltidskasser fra Simple Feast ikke særligt bredt, overhovedet. Du kan vælge imellem en vegetarkasse, en veganerkasse og så en comfortfood-kasse med simreretter. Alle tre kasser byder på økologiske færdigretter leveret til døren. Måske lige netop på grund af sin enkelthed er virksomheden også ekstra økologisk.

Uden kød

Kød kan fås økologisk og også fra friland, men når det kommer til stykket, er produktionen af kød en stor byrde for miljøet.

Når Simple Feast helt undlader kød i sit udvalg af måltidskasser, scorer de det første point i vores økologiske test.

Emballage

Her kommer en lille revolution inden for måltidskasser økologisk anlagt, som andre virksomheder nemt kunne tage ved lære af; I stedet for at bruge konventionelle kølementer til at bevare madvarernes friskhed, anvender Simple Feast i stedet frossent postevand. Vandet er pakket i en-liters kartoner, som er lige til at åbne og drikke af, når først det er smeltet. Det er nemt, hygiejnisk og økologisk.

Ud med plastik

I stedet for plastikbøtter til opbevaring af retterne anvender Simple Feast et bionedbrydeligt materiale kaldet PLA (Polylactic Acid). Denne økologiske plastik er fremstillet af restfibre fra produktionen af blandt andet majs, sukker og kartofler. PLA kan ikke nedbrydes naturligt i komposten, men til gengæld foregår fremstillingen helt uden brugen af fossile brændstoffer – og vinder dermed over plastikindpakninger.

Økologiske råvarer

Sidst men ikke mindst anvender Simple Feast 100 % økologiske råvarer i fremstillingen af sine økologiske færdigretter leveret til døren. Så bliver det ikke meget bedre. Prøv den her.

 • Til leverandør
 • Leveringsområde Hele Danmark undtagen ikke-brofaste øer.
 • Færdiglavet Delvist
 • Rabatkode Spar 4 x 15% (anvend her)

1. Plads

Simple Feast

2. Plads

Aarstiderne

2. og 3. Plads
Kokkens Hverdagsmad logo
  • Spændende og inspirerende
  • 20 minutters tilberedning
  • Til leverandør
  • Leveringsområde Hele Danmark undtaget ikke-brofaste øer.

 

Nummer to

Både Aarstiderne (se priser) og Skagenfood var værdige kandidater til denne 2. plads.

Det var svært at vælge imellem disse to økofanatikere. Begge er virksomheder, som leverer 100 % økologiske råvarer, og har miljøet tungt på sinde, når de foretager beslutninger i forhold til driften af virksomheden.

Vinderen af 2. pladsen

blev dog i sidste ende Aarstiderne.

Aarstiderne anvender udelukkende ved fremstillingen af sine måltidskasser økologisk, om det så er grøntsager, kolonialvarer eller kød. Sæsonens udbud af grønt er altid i fokus om det så er danske grøntsager eller importerede. Med Aarstiderne får du 100% økologisk mad til døren.

Transport

Aarstiderne anvender aldrig flyvemaskiner, når udenlandske råvarer skal importeres, da miljøet bliver belastet hårdest ved denne transportmetode. I stedet anvendes sø- og landvejen.

Baggrund

Oprindeligt startede Aarstiderne som foreningen Barritskov Grøntsagshave i 1996, som fra starten stod for dyrkningen af økologiske grøntsager. Siden 1999 har virksomheden, under navnet Aarstiderne, leveret måltidskasser økologisk anlagt til hele Danmark.

I dag fungerer markarealerne omkring Aarstidernes gård Barritskov stadigvæk til dyrkning af alverdens urter og grønt, og Aarstiderne gør en konstant indsats for at uddanne voksne og børn i økologi og bæredygtighed i form af kurser, arrangementer og forelæsninger, som finder sted i områderne omkring deres gårde.

Er du single? Så læs vores guide måltidskasser 1 person.

Økologisk forløber

Aarstiderne tilbyder måske ikke økologiske færdigretter leveret til døren, men er derimod forløbere for en almen uddannelse inden for fremstilling og tilberedning af bæredygtig mad.

2. pladsen af vores økologiske måltidskasse går altså til Aarstiderne for deres aktive indsats for udbredelsen af økologi.

Nummer tre

Kokkens Grønne Kasse, er den nye 100% økologiske måltidskasse fra Kokkens Hverdagsmad. Den er lavet til dig, som ønsker en grønnere hverdag, med tanke på sunde råvarer. Kokkens Grønne Kasse er vinderen af vores 3. plads inden for økologiske måltidskasser.

Den Grønne Kasse er 100 % økologisk, og giver dig masser af økologiske grøntsager samt grove varianter af pasta, brød og tilbehør..

Grøn mad til hele familien

Den Grønne Kasse er lavet til hele familien. Den sammensættes med en god balance mellem forskellige grøntsager, kulhydrater og kød. Der er indimellem også kødfri dage, hvor der i stedet forberedes vegetariske retter. Kokkens Hverdagsmad er derfor også et rigtig godt bud på levering af økologisk mad til døren, der passer til hele familien.

Min anbefalede økologiske strategi

Når du køber ind til din familie og skal vælge råvarer til aftensmaden, er der to ting, du sikkert har på sinde: kvaliteten og prisen.

Selvom de fleste af os er forløbere for økologi, må vi også have bevidstheden om, at det økologiske koster lidt mere.

Reddet af måltidskassen

Jeg anbefaler, at du prøver dig frem med en af de økologiske måltidskasser. Måske 3 dage om ugen, måske 5. Pointen er, at når du sammenregner prisen samt tiden, det tager dig at tage ud og handle ind (tit er den økologiske vare, som du søger udsolgt), så er det slet ikke så meget dyrere at modtage en økologisk måltidskasse. Til gengæld er tiden, som du sparer, til at tage at føle på. Personligt foretrækker jeg at være sammen med min familie frem for at stå i kø i Føtex.

Øko grøntsagskasser

Når jeg gerne vil spare lidt ekstra på madbudgettet men samtidigt gerne vil have økologiske råvarer til min familie, bestiller jeg en grøntsagskasse enten fra Aarstiderne eller fra een af de andre leverandører. Jeg kan faktisk godt lide at veksle lidt imellem dem.

Grøntsagskasser fra Aarstiderne

ØKOLOGISKE MÅLTIDSKASSER

ØKOLOGISKE FÆRDIGRETTER LEVERET TIL DØREN

Økologiske Måltidskasser: Få overblikket af leverandører.

Derfor bør du købe økologiske måltidskasser

I dag er der et stort økologisk måltidskasse marked, og priserne varierer meget fra konventionelle dyrkede og tilberedte produkter. Men ved at vælge økologisk mærkede ingredienser bidrager du til et bedre miljø og bedre sundhed.
For eksempel anvendes i økologisk landbrug ingen gødning eller manipulationsmetoder, og du bruger heller ikke antibiotika i husdyrhold på samme måde som i konventionel husdyrbrug.

Hvis du vil vælge fødevarer, der ikke sprøjtes med giftstoffer eller hormonforstyrrende præparater, bør du investere i økologiske måltidskasser. De økologiske måltidskasser indeholder organiske og omhyggeligt udvalgte ingredienser med recept. Du får en hjemmelavet måltidskasse med fine ingredienser og inspirerende opskrifter.

Økologiske færdigretter leveret til døren

Der findes økologiske færdigretter leveret til døren hos Aarstiderne, som tilbyder en frisk og inspirerende måltidskasse, der er helt vegetarisk. Hos Aarstiderne kan du finde både vegetarisk boks (Vegan) og Ovo-Lacto-vegetarerne, der omfatter ost, æg og mejeriprodukter. Begge æsker er organiske. At vælge en økologisk måltidskasse bidrager til miljøet og giver dig de bedste ingredienser af højeste kvalitet.

Økologiske måltidskasser til børn

Vi ønsker, at børnene skal have det bedste, og det kan starte godt med maden. Ved at købe en økologisk måltidskasse giver du dit barn mad uden forgiftninger og hormonforstyrrende præparater.
Du får også rigtig gode råvarer og kan føle at du bidrager til et bedre miljø og pleje dyrene. Der er flere fødevareposer, der er økologiske og designet til familien med opskrifter og råvarer. Et tip er årets børnevenlige boks, og den anden er Linas Orginalkasse, som er tilpasset hele familien og op til 70% økologisk.

Hvorfor vælge en økologisk måltidskasse

At vælge at handle med økologisk mad er ansvarlig for miljøet med det formål at reducere både spredning af kemikalier og beskyttelse af landmænd. Der er nogle gange rapporter om pesticidrester i fødevaren og risikoen for at være syg fra almindelig opdrættet mad, men ifølge farmen forsvinder denne risiko faktisk lidt. Men det er en sundere holdning til at prøve at vælge økologisk mad så meget som muligt.

Der er en stor efterspørgsel efter økologisk mad blandt ædelstene, og det er noget, som producenterne af færdige madkasser også har bemærket. I dag er der en hel del økologiske madkasser at vælge imellem, og nogle producenter fokuserer udelukkende på økologiske råvarer i form af grøntsager, frugter, fugle, fisk, kød og kornprodukter.

Fordele ved økologisk måltidskasse:

 • God for miljøet og for dem, der opdrætter
 • Nyttig mad lige hjem til døren hver uge eller hver anden uge
 • Øget efterspørgsel efter økologisk mad giver større udbud
 • Varierede middage for hele ugen
 • Opskrift med klare instruktioner

Godt med økologisk mad

Økologisk mad er produceret på en bæredygtig måde for natur og dyr. Det betyder, at pesticider ikke kan bruges i dyrkning, at dyrene kan opføre sig naturligt, og der er også regler om etik at få koldprodukter økologisk. For slutprodukterne er der også mange restriktioner, f.eks. I tilsætningsstoffer.

Jo mindre råmaterialer er påvirket af industrielle processer, jo mindre er miljøpåvirkningen og miljøet. Produktionen selv betyder også fordele for naturen og klimaet, ikke mindst fordi økologiske fødevarer også kan produceres af markedet. økologiske færdigretter leveret til døren.

Nyttig mad hele ugen

Ovenfor finder du eksempler på måltidskasser indeholdende opskrifter og fødevarer til mellem 3-5 komplette middage til 2-4 personer. Med en økologisk måltidskasse får du mad med ledsagende opskrifter leveret til døren søndag eller mandag, og de fleste planlægnings- og købsplaner er allerede færdige inden ugen begynder. Med et abonnement på en økologisk måltidskasse kan du derfor forenkle din ugentlige planlægning.

Prøv den økologiske måltidskasser

Hvis du er interesseret i at abonnere på en økologisk måltidskasse, har du ofte en eller to try-on tilbud at udnytte. Du kan ofte få en betydelig rabat på din første måltidskasse for at få chancen for at teste konceptet. Hvis du ikke vil fortsætte, skal du bare afslutte abonnementet.

Økologiske færdigretter leveret til døren

4.2/5 - (5 votes)